Menu
DSCF0158 (1280x960)

Граждани и администрация си подадоха ръце за почистването на дигата на Марица

Публикуваме материала на Под Тепето за почистването на защитената зона между Гребната и р. Марица, което се проведе в Събота. Материалът е тук.

Събраха стотици килограми боклук от защитената зона между Гребната и рекатаГраждани и администрация си подадоха ръка и с общи усилия почистиха защитената зона между река Марица и Гребната база вчера. Вдъхновяващата акция привлече тридесетина загрижени за зелената система мъже, жени, а и деца, които успяха да съберат стотици килограми смет от дигата на реката. Ентусиастите се събраха на моста над канала и се гмурнаха в потайните пътечки в зоната, за да ги почистят преди първия сериозен сняг. Бяха осигурени чували, ръкавици, както и няколко пункта за събиране на отпадъците, съгласувани и със съдействието на район Западен, който бе основен партньор в инициативата.


Благосъстоянието на заобикалящата ни среда зависи от нас, гражданите. Затова хора от различни организации отново се обединихме, за да привлечем още повече участници в почистването на една от защитените ни територии. Акцията цели, разбира се, почистване, което да е повод да се замислим, че отпадъците се генерират от самите нас. За да можем да се радваме на чистата красота на природата, нека се грижим за нея, обясниха участниците в акцията. В нея се включиха представители на няколко организации и граждански групи- Местна гражданска инициатива за добро управление на Зелената система в Пловдив, Съюз на ландшафтните архитекти, Клуб на лесотехника към Дом на техниката, Зелените, Сдружение Открития. Денят приключи със залесяване на района около новия Лендмарк хотел на старта на Гребната.

Share this Post!


Related post

  TOP