Menu
antichen2

Да запазим автентичността на Античния театър II

Приятели и съграждани,

Общественият съвет за Култура и Културно наследство Пловдив е внесъл вчера в общината малко над 200 подписа в подкрепа на третия вариант на Резолюцията за Античния театър. Не са особено много, но са повече от двеста благодарение главно на вас! 

Битката, обаче, едва сега започва.

Утре Общественият съвет ще представи резолюцията на първата сесия на Общинския съвет и ще предложи за утвърждаване третия вариант, а именно „спиране на строителните дейности до промяна на инвестиционния проект по съответния законов ред. Предложението включва преустройство на съществуващи помещения за нуждите на билетен и посетителски център, като категорично се отхвърля изграждането на нови обеми на Античния театър“. Горещо призоваваме всички от вас, които гласуваха за този вариант или които сега научават, да дойдете утре, четвъртък, 27.08, от 9 часа на общинската сесия и да подкрепим участието на Обществения  съвет за Култура и Културно наследство. Община Пловдив е взела решението за този проект без обществено и експертно допитване и без да обяви официално никъде какво точно ще се прави!
Важно е да покажем позиция си, за да не остане предложението на Обществения съвет глас в пустиня и за да покажем на общинските съветници, че трябва да се съобразяват с гражданското мнение.
На първо място като граждани и като политическа организация, Зелените искаме Античния театър да бъе отлично поддържан и да остане колкото се може по-недокоснат и ще се борим за това. Новите постройки няма да допринесат за опазването му, а ще слеят мястото с модерните кичозни и посредствени изпълнения и ще заличат завинаги познатата ни гледка. Дължим повече на поколенията след нас. Дължим им уважение към културното им наследство.

Очакваме ви утре, четвъртък, 27.08.2015, в 9 часа в залата на Общинския съвет, ул. Авскентий Велешки 20. По възможност носете призиви, плакати и каквото можете да скалъпите за един ден.

Ancient theatre

 

Share this Post!


Related post

  TOP