Menu
12045460_1082326668447087_5490108354307811639_o

Обединените Зелени в Пловдив се подкрепят от Европейските Зелени

На посещение в Пловдив е главният кампаниен координатор на Европейската зелена партия Йоханес Хилие.

В Пловдив пристигна представител на ръководството на Европейската зелена партия само няколко дни преди официалното представяне на пловдивските кандидати за кмет, районни кметове и общински съветници на сформираната коалиция „Обединени Зелени“.

Г-н Йоханес Хилие е главен кампаниен координатор на Европейската зелена партия (ЕЗП) и беше главен мениджър на кампанията на кандидата за председател на европейската  комисия г-жа Ска Келер по време на Евроизборите през 2014. Той е в града ни да изнесе няколко семинара по теми свързани с работата на зелените партии на Германия, Австрия, Холандия и Чехия, както и да проведе няколко лични разговори с пловдивските зелени кандидати.

Коалиция „Обединени Зелени“ е съюз между двете български зелени партии, членове на ЕЗП: ПП Зелените и Зелена партия на България. Тази година те се явяват заедно на местните избори и ще излъчат арх. Петя Владимирова за техен общ кандидат за кмет на град Пловдив. Предстои обявяването на пълната листа с кандидати, която е комбинация от граждански непартийни кандидатури и познати на пловдивската общественост активисти на двете партии.

 

Петранка (Петя) Енчева Владимирова е архитект по образование и природозащитник по призвание.
Родена е в Димитровград, завършва реномираната английска езикова гимназия в Пловдив, след което продължава висшето си образование в УАСГ София. Архитектурата я привлича като възможност да изяви своята креативност и през последните 20 години е всеотдайно отдадена на професията си.
„За мен устойчивото развитие е не само в опазването на околната среда, но и в съхраняване на културната ни идентичност и традиции, конструктивното общуване между хората, създаването на благоприятна среда и установяване на здравословен начин на живот, както и разумното развитие на индустриите.”
Социално ангажирана от години, тя е участвала в няколко екологични събития в страната, а в последните 10 години инициира и се включва в акции за опазване и развитие на благоприятна градска среда. Един от активистите на Пловдив в борбата срещу добива на неконвенционални горива, като шистовия газ.
Убедено безпартийна, тя припознава идеите си в идеите на Зелените и се включи в редиците им за местните избори с водещата идея за смяна на модела в посока прозрачност – информираност – социални ползи - проспериращ Пловдив.
Share this Post!


Related post

  TOP