Menu
25

Отговор на Зелените по повод публичното изказване на кмета на Пловдив „Сербезов и зелените да се борят за кмет и ОбС“

По повод публичното изявление на кмета на гр. Пловдив „Сербезов и зелените да се борят за кмет и ОбС“, публикувано на сайта на plovdiv-online, ние от ПП „Зелените“, и в частност местната организация на партията в гр.Пловдив, сме длъжни като въвлечена страна да отговорим на г-н Тотев. Според законодателството на Република България, всеки гражданин има право да обжалва административни актове по теми, касаещи опазването на околната среда. Записано е в Конвенцията от Орхус и транспонирано в Закона за опазване на околната среда. Не виждаме основание за демонстрираното неуважение от страна на кмета да оспорва използваното от г-н Сербезов конституционно право да обжалва решения на Общината в качеството си на гражданин и представител на Сдужение – Граждански контрол и защита на животните. Подобна реакция показва сериозно неразбиране от страна на г-н Тотев на същността на гражданската активност, която така лиспва на града ни като коректив в процеса на взимане на политически решения, засягащи ежедневието на всички граждани на Пловдив. Като допълнение искаме да кажем, че господин кметът очевидно не си прави труда да се запознае с биографиите на хората към които се обръща, иначе щеше да знае, че г-н Сербезов не е член на никоя политическа пратия, включително нашата.

„Зелените“ използваме случая да изкажем своята благодарност към господин Тотев за загрижеността му към подготовката/съставянето на общинската листа на нашата партия. Оценяваме очевидното му желание да участва активно и лично да допринася за работата на управителните органи и предизборния щаб на ПП „Зелените“. Без да искаме да се намесваме във вътрешнопартийните дела на партия ГЕРБ, чийто представител е г-н Тотев, му предлагаме да сложи край на досегашната, прилагана от него и екипа му, порочна практика на пренебрегване на гражданските искания, и да влезе в активен диалог и взаимодействие с всички граждани на Пловдив, които активно защитават граждански позиции, изразяват системна загриженост за решаването на проблемите на града и нееднократно са показали готовността си да надскочат личните си интереси и да работят в името на Пловдив и пловдивчани. За нас,“Зелените“, зачитането на гражданската активност и правата за прякото участие на гражданите в политическия процес е основен приоритет. Подобна ангажираност към интересите и активността на гражданите в общината, в която заема изборна позиция, би следвало да показва и самият кмет г-н Тотев, при това приоритетно на вмешателството му в чужди вътрешнополитически дела. Именно затова на предстоящите местни избори местната организация на „Зелените“ ще предложи своите адекватни, компетентни и граждански кандидати.
 
ПП „Зелените“
Местна организация Пловдив
P.S. Изпратили сме нашия отговор и на сайта plovdiv-online.com и се надяваме, че в тона на коректната журналистика, който гласи, че всяка страна има право на отговор, той ще бъде публикуван
Share this Post!


Related post

  TOP