Menu
_MG_9029

Ска Келер на гости в Пловдив!

Страхотна новина за всички зелени сърца – едно oт най-разпознаваемите лица на Европейските зелени идва на посещение на Пловдивските зелени!

Ска Келер – кандидатът на Европейската зелена партия за председател на Европейската комисия и втори мандат евродепутат прие поканата ни и ще посети Пловдив в неделя, за да се запознае с нашите кандидати, членове, дейци и съмишленици. Смятаме да организираме максимално интересна програма за нейното посещение, следим отдавна работата й в европарламента и се възхищаваме на нейната активност по огромен брой зелени теми с европейски и световен отзвук. Нямаме търпение да обсъдим очи в очи с нея много въпроси свързани със зелената идея, присъедините се и вие!

eucandidsrowapКоя е Ска Келер?

Ска Келер е втори мандат депутат в Европейския парламент от групата на Алианс ’90/Зелените, Германия и бе кандидат на Европейската зелена партия за председател на Европейската комисия по време на евроизборите през 2014 година. По време на тогавашната кампания тя беше един от петимата кандидати, взели участие в историческия първи европейски предизборен телевизионен дебат, и излезе победител от дебата според оценката на зрители и медии.

skakeller28augФранциска Мария Келер е едва на 33 години и има завиден опит зад гърба си. Родена и израснала е в Източна Германия, говори шест езика и има магистратура по ислямистика, тюркология и юдаистика от Свободния университет в Берлин. Специализирала се е в проблемите на миграцията и по време на сегашния си мандат като евродепутат, тя е член на Комисията по международна търговия и на делегациите „Съвместен парламентарен комитет ЕС-Турция“ и „Парламентарния комитет Карифорум – ЕС“; както и заместник в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и делегацията в Съвместния парламентарен комитет ЕС-Мексико. Вицепрезидент на парламентарната група на Европейската зелена партия. Омъжена, съпругът й е финландския активист Маркус Дрейк.

В момента е много активна в Eвропарламента по темата за бежанците и лобира за солидарност и незабавни действия за справяне с кризата. Защитник на дигиталните права и изявен противник на ТТИП, както и на различните форми на правителствено наблюдение. Природозащитник и деец по множество зелени теми. Повече за нея тук: http://www.skakeller.de/en.html

downloadОчаквайте утре да обявим какво точно планираме по време на посещението на Ска!

Share this Post!


Related post

  TOP