Menu
Билборд Зелени tiff

Уважаван общественик е кандидатът на обединените Зелени в Пловдив.

Зелените и Зелената партия обединяват зеленото движение в Пловдив

Коалиция „Обединени Зелени“ представя обща листа за кмет, районни кметове и общински съветници начело с изтъкнатия граждански и еко активист арх. Петя Владимирова. Уважаван общественик и експерт, тя винаги е заявявала своята позиция ясно и безкомпромисно, дори с цената на жертви. Ярък пример за това е неотдавнашната случка в парк „Отдих и Култура“, когато тя бе нападната и принудена да започне съдебно преследване в следствие на участието й в гражданска акция по повод строежа на нова зоологическа градина.

В списъка от кандидати за общински съветници се откроява и кандидатурата на Иван Джеферов, който e двигателят на малката start-up общност в Пловдив и свързващата връзка с бързо растящата IT индустрия. Той е софтуерен инженер и разработчик на iOS и Windows апликации, както и съдружник в две иновативни пловдивски бизнес начинания. Негови приоритети са електронното управление и развитието на Пловдив като център на устойчивите креативни и ИТ индустрии.

Сред другите кандидатури за общински съветници е и Георги Стойчев – изявен природозащитник и член на УС на Зелени Балкани, който има ясно изразена позиция по наболели теми като проекта за втори гребен канал, строежа на нова зоологическа градина и др.,.

Листата на Обединени Зелени е комбинация от граждански и непартийни кандидатури, както и на познати на пловдивската общественост активисти на двете партии. Коалиция „Обединени Зелени“ е с номер 4 в интегралната бюлетина с обща кауза за опазване на архитектурното и природно наследство на Пловдив и развитието на устойчивия бизнес.

Петранка (Петя) Енчева Владимирова е архитект по образование и природозащитник по призвание.
Родена е в Димитровград, завършва реномираната английска езикова гимназия в Пловдив, след което продължава висшето си образование в УАСГ София. Архитектурата я привлича като възможност да изяви своята креативност и през последните 20 години е всеотдайно отдадена на професията си.
„За мен устойчивото развитие е не само в опазването на околната среда, но и в съхраняване на културната ни идентичност и традиции, конструктивното общуване между хората, създаването на благоприятна среда и установяване на здравословен начин на живот, както и разумното развитие на индустриите.”
Социално ангажирана от години, тя е участвала в няколко екологични събития в страната, а в последните 10 години инициира и се включва в акции за опазване и развитие на благоприятна градска среда. Един от активистите на Пловдив в борбата срещу добива на неконвенционални горива като шистовия газ, за опазване на зелените площи и парк „Отдих и Култура“.
Убедено безпартийна, тя припознава идеите си в идеите на Зелените и се включи в редиците им за местните избори с водещата идея за смяна на модела в посока прозрачност – информираност – социални ползи - проспериращ Пловдив.
Share this Post!


Related post

  TOP