Menu
Билборд Зелени tiff

Ще рециклираме нашия билборд

12079974_854911021295819_6513116823628688966_oСигурни сме, че всички, които са минавали в района на Римския стадион и Джумаята, вече са видели нашия единствен билборд. Време е да разкажем малко повече за него, тъй като направата му бе плод на много работа и мисъл.

Най-трудното за нас беше да решим искаме или не искаме да имаме билборд. От една страна не желаехме да сме като всички други, които са нашарили града с черни костюми, а и мислехме за екологичният аспект на подобно начинание. От друга страна, искахме да разкажем на повече пловдивчани за нас и това включваше избор на информационни канали, различни от Интернет. В крайна сметка внимателно избрахме най-доброто място за един единствен билборд и пристъпихме към неговото осъществяване. Набавихме средства чрез дарения и го сътворихме. Ефектът беше сериозен, особено след като дори успяхме да спечелим вниманието на Иван Тотев и той реши да заеме съседния билборд няколко дни след като ние окачихме нашия 🙂

Чанта, ушита от винила на билборд на холандската зелена партия Groen Links

През цялото време обмисляхме как този билборд да бъде екологичен и още преди за започнем знаехме, че или ще рециклираме или изобщо няма да правим нищо. Въпросът беше какво да направим? Тогава ни дойде идеята да нарежем целия винил и да ушием чанти, които да побират стандартен лаптоп или папка А4 примерно. Това не е нещо ново – Зелените в Европа са го правили преди, а отделно познаваме една известна немска марка за чанти, направени изцяло от бракувани брезентови покривала на тирове. Резултатите са интересни, много артистични и най-вече уникални! Шарката и десенът на всяка чанта ще бъдат неповторими и така всеки притежател ще знае, че неговата чанта е единствена. Изчислили сме, че ще направим около 160 чанти.

Всеки може да заяви такава чанта при нас чрез нашите Контакти. Заедно със заявката отправяме и призив за символично дарение. Постъпленията ще бъдат използвани да се покрие изработката на чантите, както и за нашата бъдеща работа. Зелените не получваме партийна субсидия и финансираме нашите кампании и дейности единствено чрез дарения и членски внос.

Не забравяйте, че бройките са ограничени. Всеки, който отиде на място на Джумаята и си направи селфи с билборда и го качи на нашата Фейсбук страница ще бъде с предимство 😉

Share this Post!


Related post

  TOP